Догляд за білою нижньою білизною: як біле зберегти білим?

У кожної жінки знайдеться хоча б один білий ліф або трусики. На жаль, із часом білосніжна тканина набуває сірого відтінку та може мати жовті плями. Як відбілити білий бюстгальтер або плавки? Можна скористатися готовим відбілювачем з магазину, але він є дієвим лише в окремих випадках. Обираючи засіб і методику, враховуйте різновид плям, тип матеріалу й деякі інші важливі нюанси. 

У цій статті ви дізнаєтеся про кілька домашніх способів, як біле знову зробити білим. 

Як відбілити жіночу білизну з натуральних тканин

Для відбілювання натуральних тканин підходить хлор, синька, суміш харчової соди з сіллю, кисневі відбілювачі, а також метод виварювання. Зверніть увагу, що виварювання, хлор і синька можуть бути використані тільки для бавовни. 

Виварювання

Дуже старий і перевірений метод, який може дати фору багатьом новим варіантам. Допомагає усунути сіруватий відтінок на білій тканині, плями від полинялого одягу та жовті плями поту. Для виварювання знадобиться емальована каструля, дерев’яна лопатка, господарське мило й шматок білої бавовни. 

Стелимо тканину на дно каструлі, наливаємо воду, додаємо половину шматка господарського мила, натертого на терці. Кладемо білизну, ставимо ємність на вогонь, доводимо до кипіння й кип’ятимо приблизно пів години, помішуючи лопаткою. Далі залишається лише прополоскати в холодній воді. Якщо бюстгальтер геть у поганому стані, у воду можна додати 2 ст. л нашатирного спирту. 

Хлор

Хлор допомагає в ситуації, коли біла білизна пофарбувалася в колір іншого одягу. Він добре усуває будь-які забруднення, плями, бореться зі шкідливими мікроорганізмами та стороннім запахом. Є кілька способів, як відбілити бюстгальтер з хлором. 

Ви можете використати будь-який засіб, що містить цей компонент: “Білизну”, Domestos тощо. Розведіть засіб водою, щоб отримати слабкий розчин, і в цьому розчині замочіть ліф і трусики на 30 хвилин. Після цього сполосніть та випріть як зазвичай (можна вручну або у пральній машинці). Працюючи з хлором, пам’ятайте про безпеку: вдягайте рукавички, не торкайтеся очей, добре полощіть білизну після замочування. 

Синька

Коштує копійки, а відбілює дуже ефективно. Усуває жовтизну та попереджає її повторну появу. 

Додаємо синьку згідно з вказаними на пачці пропорціями у воду кімнатної температури. Перемішуємо дуже ретельно, щоб не лишилося жодної крупинки (вона може зробити на тканині синю пляму). Замочуємо бюстгальтер на 20 хвилин, після чого дуже добре кілька разів споліскуємо. 

Як відбілити нижню білизну із синтетичних тканин

Штучні волокна можна обробляти харчовою содою, оцтом, нашатирним спиртом, перекисом водню і кисневими відбілювачами. 

Хочете відбілити синтетику й освіжити зовнішній вигляд білизни зі штучних волокон? Спробуйте суміш харчової соди та оцту. Спочатку замочіть білизну в содовому розчині (2 ст. л соди на 1 л води). Через 2 години вийміть, прополощіть і помістіть в оцтовий розчин (2 ст. л оцту на склянку підігрітої води). Залиште на 12 годин, сполосніть і періть як зазвичай. 

Щоб відбілити нижню білизну з сильними забрудненнями, використовують аспірин. Подрібніть і розчиніть 5 таблеток у 3 л води кімнатної температури. Залиште приблизно на 7-8 годин. 

Як відбілити білий бюстгальтер і трусики з делікатних тканин

Комплекти зі штучного мережива, сатину й подібних тонких синтетичних тканин потребують делікатного догляду. Для відбілювання не підходять відбілювачі, хлор чи метод виварювання. Натомість найкраще використовувати соду, сіль або нашатирний спирт. 

  • Сода. Відбілює та дезінфікує. Розчиніть в 1 л води 2 ст. л соди, залиште білизну на 2 години, сполосніть у теплій воді. 
  • Сода та сіль. Суміш прибирає сірий відтінок на тканині. На 3 л води візьміть 2 ст. л солі грубого помелу й 3 ст. л харчової соди. Замочіть бюстгальтер на пів години. Прополощіть спочатку в теплій, а потім у крижаній воді. 
  • Нашатирний спирт. Допомагає боротися із застарілими плямами. Додайте 6 ст. л спирту в 3 л води кімнатної температури. Замочіть білизну на 2 години. Сполосніть і випріть як зазвичай. 

Це лише кілька з безлічі методів, як відбілити бюстгальтер або трусики з мережива в домашніх умовах. 

Не відбілюйте часто!

Відбілювання може врятувати улюблений комплект, який з часом посірів чи вкрився плямами. Проте від постійного використання різноманітних засобів тканини тоншають, волокна руйнуються. Тому важливо не лише знати, як відбілювати. Правильне носіння й зберігання білосніжної білизни — гарантія збереження її гарного вигляду надовго.

  • Ніколи не вдягайте білий ліф чи трусики під темний одяг, адже комплект швидко посіріє. 
  • Не давайте бюстгальтерам залежуватися в шафі — так вони швидко жовтіють.
  • Періть білизну згідно з рекомендаціями виробника. 
  • Перш ніж покласти ліф і трусики в шухляду після прання, переконайтеся, що вони повністю висохли. Вологість — ще одна причина появи сірого відтінку. 

Переходьте в розділ Мереживні комплекти білизни або Plus Size, щоб обрати свій ідеальний білосніжний комплект!