Форми грудей: які бувають, яка білизна пасуватиме різним формам?

Декольте — одна з ознак жіночності, інструмент для створення привабливого образу. Та чи можна вважати, що одні груди ідеальні, а інші — ні? Насправді форми грудей — це не про ідеальність, а про індивідуальність. Попри однакову будову, бюст у кожної жінки виглядає по-різному. За це відповідає спадковий фактор. Також протягом життя розмір і форма зазнають змін через певні чинники, серед яких коливання ваги, гормональні порушення, вік, травми, хвороби, народження дитини й годування грудьми тощо. 

Багато поколінь жінок вибирають білизну, орієнтуючись виключно на розмір декольте. Проте, згідно з останніми тенденціями, саме форма стає ключовим параметром при купівлі бюстгальтеру. Тому, якщо ви досі страждаєте від вузьких бретельок, великих чашечок, дискомфорту, спробуйте методику підбору бра за різними формами жіночих грудей

Які є форми жіночих грудей і варіанти білизни для них

Насправді їх дуже багато. Нижче ми згадали кілька найрозповсюдженіших. Шукайте потрібний опис і поради з вибору бюстгальтеру. 

Кругла

Округлі, доволі об’ємні груди. Свою форму і пружність зберігають багато років, а зміни зазвичай починаються вже після 40 років. Завжди привертають увагу, проте вибір білизни спричиняє певні труднощі.

Якщо у вас груди круглої форми, експерти рекомендують віддавати перевагу моделям на кісточках, з широкими бретелями та закритою чашечкою. Зверніть увагу на комплект жіночої білизни Plum або White

Краплеподібна

Знизу об’ємний, а зверху ні? Якщо це про ваш бюст, то варто пам’ятати — на ньому серйозно позначаються гормональні й вікові зміни. Тому такий вид жіночих грудей потребує сильної підтримки. Особливо коли йдеться про доволі об’ємне декольте. 

Зверніть увагу на бюстгальтери з хорошою фіксацією. Наявність кісточок є обов’язковою умовою, широкі лямки та пояс — за бажанням. Звертайте увагу на моделі, які охайно підіймають бюст. Наприклад, на балконети або бра з косим кроєм. У нашому інтернет-магазині це можуть бути такі варіанти, як комплект мереживної білизни Adaline або Olivia.  

Широко посаджені груди

У цьому випадку бюстгальтер повинен не тільки естетично наблизити груди одну до одної, а й зробити це без дискомфорту. Вибирайте модель, яка м’яко зафіксує бюст в одному положенні, створивши спокусливу западинку між грудьми. Найкраще підійдуть ліфи із застібкою попереду, м’якими чашечками, цільнокроєні варіанти. 

Зверніть увагу на мереживні комплекти білизни, зокрема на комплект Maya з топом і BlackRose

Груди, що “дивляться” в протилежні сторони

Головна складність вибору бюстгальтеру для такої форми жіночої груді — більшість моделей створено за класичними лекалами, тому вони просто не підійдуть. Варто відмовитися від ліфів із жорсткою конструкцією, оскільки ви відчуватимете постійний дискомфорт. Та й для здоров’я це не рекомендовано. 

Ідеальні варіанти — такі самі, що й для широко посаджених грудей: з м’якими чашечками, цільнокроєні, із застібкою попереду. 

Асиметричні

Згідно зі статистикою у 9 з 10 жінок молочні залози несиметричні й можуть відрізнятися за формою або об’ємом. Ситуація, коли одна грудь трохи більша за іншу, дуже розповсюджена і природна у фізіологічному плані. Окрім вродженої асиметрії, існує набута. Наприклад, через травму або після годування грудьми.  

Різниця може бути незначною, майже невидимою і суттєвою — наприклад, на один розмір. Утім при пошитті бюстгальтерів такий момент не враховується. Тому, щоб підібрати білизну, орієнтуйтеся на більшу грудь. Якщо різниця між грудьми добре помітна, віддайте перевагу закритим чашечкам, можливо, зі знімним пуш-апом (можна регулювати розмір вкладкам пуш-ап різної товщини). Якщо різниця невелика, то іноді достатньо сильніше підтягти одну з лямок. 

Ідеальна форма грудей

Коли йдеться про об’єм і форму декольте, ідеального варіанту не існує. Будь-який бюст по-своєму привабливий. Головне, правильно підібрати для нього білизну. Вибір бюстгальтерів за формою грудей — ще один спосіб, який допоможе знайти свій комфортний та спокусливий комплект білизни. 

Питання, яка має бути грудь, є некоректним. Команда інтернет-магазину sokolingerie.com шиє моделі для будь-якої фігури, використовуючи власні лекала та високоякісні тканини. У наших бюстгальтерах зручно, водночас вони допомагають створювати привабливі образи на будь-який смак. 

Потрібна консультація з вибору? Звертайтеся до наших експертів онлайн або завітайте до нашого шоу-руму!