Спадають бретельки бюстгальтера: чому вони це роблять і що з цим робити?

Мабуть, чи не кожна жінка хоча б раз була в ситуації, коли одна чи обидві лямки бюстгальтера сповзали з плечей у найнеочікуваніший момент. Уявіть, ви на важливій зустрічі, на вас закрита сукня або сорочка, раптово лямки падають одна за одною. Ще трохи і разом із ними вниз поповзе весь ліфчик. Швидко виправити ситуацію не виявляється можливим. Залишається лише сподіватися, що ніхто не помітив зміни у вашому зовнішньому вигляді. Чому спадають лямки бюстгальтера та як більше ніколи не потрапляти в таку ситуацію? 

5 причин, чому можуть спадати лямки вашого бюстгальтера

Ліфчик, який ви носите, змушує вас відчувати дискомфорт? Це означає, що білизна була вибрана неправильно: вона не підходить вам за розміром чи особливостями вашої фігури. А, можливо, бюстгальтер вже надто старий, і його давно варто замінити. 

Розгляньмо кілька найрозповсюдженіших причин, чому спадають лямки бюстгальтера

Причина №1. Чашечки бюстгальтера замалі

Чашечки меншого розміру створюють додатковий тиск, який не в змозі витримати бретелі. До того ж замала білизна давить, що є небезпечним для здоров’я грудей. Та й вигляд у ліфчику неправильного розміру неестетичний. 

Проблему легко розпізнати, якщо вдягти на бюстгальтер тонкий обтислий верх. Навіть крізь одяг ви побачите контури білизни і як маленька чашечка ніби перерізає груди на дві частини. 

Як вирішити: спробуйте приміряти модель з чашечками на пів або на один розмір більше. 

Причина №2. Чашечки бюстгальтера завеликі

У цьому випадку лямки можуть спадати через недостатнє натягнення. 

Як визначити, що чашечки завеликі? Якщо верх чашечки відходить від грудей і ви бачите проміжок між тканиною та шкірою, ліфчик не того розміру. 

Як вирішити: щоб лямки бюстгальтера не спадали, спробуйте приміряти модель з чашечками на пів розміру менше. 

Причина №3. У вашого ліфчика надто широкий пояс

Пояс бюстгальтера конструюють так, щоб він відповідав пропорціям і особливостям певної фігури. Наприклад, для жінок з розміром одягу 50-52, оптимальний розмір поясу — 85. А для дівчат з розміром одягу 44-46 — 70. Що довший пояс, то далі від центру розміщені бретелі. 

Як візуально перевірити, чи ви обрали правильний пояс? Застебніть ліфчик на найтугіший ряд гачків і спробуйте просунути палець під поясом. Вдалося? А тепер підійміть обидві руки догори. Бюстгальтер підійнявся разом з вами? В обох випадках розмір поясу вибрано невдало. 

Як вирішити: знайдіть модель з поясом на 1-2 розміри менше. Зверніть увагу, що розмір чашечки (якщо вона сидить ідеально) не має зменшуватися. 

Причина №4. Ваша білизна втратила еластичність

З часом лямки стають не такими пружними, як раніше. Тож недивно, що вони більше не можуть непорушно залишатися на своєму місці, навіть якщо ви затягуєте їх сильніше й сильніше. 

Як вирішити: якщо лямки спадають через втрату еластичності, настав час придбати новий комплект білизни. А краще кілька, щоб носити їх по черзі й так продовжити їхнє життя. 

Причина №5. Ваша фігура особлива

Іноді навіть ідеальний бюстгальтер може спричиняти дискомфорт через особливості фігури. Бретелі спадають, коли у жінки вузькі плечі та/або вона має звичку сутулити спину. Лямка сповзає лише з одного плеча? Можливо, у вас викривлення хребта. 

Як вирішити: придбати спеціальний затискач для бретелей. Він фіксує лямки між лопатками хрест-навхрест. Якщо бретельки відстібаються, то затискач не потрібен: схрестіть їх самостійно, і проблему розв’язано!

Як зробити так, щоб лямки бюстгальтера не сповзали

Ця проблема більше вас не турбуватиме, якщо ви оберете одну з нижчезазначених моделей:

  • бра з бретельками, розміщеними максимально близько до шиї;
  • варіанти з U-подібною спинкою, яка центрує лямки;
  • холтер-бра — застібається на шиї;
  • моделі зі спинкою типу racerback.

Останні ви знайдете в каталозі інтернет-магазину sokolingerie.com в авторському виконанні — перехресні бретелі розміщені не на спині, а попереду. Наприклад, як у моделі Julie.  

Завітайте до розділу Мереживні комплекти білизни, щоб ознайомитися з іншими спокусливими варіантами білизни зі зручними лямками.  

Якщо спадають бретельки бюстгальтера, зверніться до наших консультантів. Розкажіть про свою проблему, зазначте розміри та побажання, і ми підберемо кілька чудових комплектів. Або записуйтеся на примірку й завітайте до нашого шоу-руму!