Як правильно визначити свій розмір бюстгальтера?

Нижня білизна — своєрідний фундамент усього образу жінки, на якому зводяться красиві та спокусливі форми. А ще від правильно підібраного комплекту залежать здоров'я, настрій і внутрішня впевненість. Із вибором трусиків зазвичай проблем не виникає, а ось щодо верхньої частини з’являється маса питань.

Чому так важливо носити «правильний» ліфчик?

Якщо ви читаєте ці рядки, то, напевно, знаєте, що знайти ідеальний бюстгальтер не так просто, як здається. Він має бути не лише естетично привабливим, а й приємним до тіла, піднімати й підтримувати груди, але при цьому не шкодити їм. Адже неправильно підібраний бюстгальтер може призвести до застою лімфи, порушення кровотоку і навіть до розвитку онкологічних захворювань. 

Свого часу мені пощастило: моя добра знайома працювала в магазині елітної білизни та залюбки поділилася власним досвідом. Ми переміряли майже весь асортимент магазину, щоб визначити, який фасон найбільше мені пасує та яке співвідношення розміру чашки та довжини поясу ліфчика буде для мене найкомфортнішим. Але зараз, особливо під час пандемії, більшість віддає перевагу покупкам в інтернет-магазинах, тому важливо чітко розуміти, яку модель бюста купувати та знати, як визначити розмір чашки бюстгальтера, адже за законами України повернути спідню білизну не можна.

За статистикою, 80% жінок носять бюстгальтер невідповідного розміру. Намагаючись визначити розмір ліфчика, вони припускаються таких помилок:

  • вважають, що всі чашечки ліфу однакові, але насправді їхній розмір залежить від обхвату під грудьми;
  • вибирають занадто вільний або занадто тісний бюстгальтер;
  • купують білизну, яка не підходить за формою.

Визначення правильних розмірів бюстгальтера значно полегшить вам пошук білизни незалежно від того, де ви її купуєте. Крім того, ви зможете з легким серцем позбутися незручних ліфчиків, які ви колись помилково придбали.

Як правильно визначити розмір бюстгальтера?

Перш ніж почати виміри, одягніть бюстгальтер із легкої тканини без підкладки, в якому ви почуваєтесь комфортно. Він повинен щільно сидіти і не врізатися у боки. Далі відрегулюйте чашки так, щоб соски стояли рівно.

  1. Визначення обхвату під грудьми. Протягніть мірну стрічку безпосередньо під грудьми, тримаючи її паралельно землі (вона повинна щільно прилягати до тіла, але не здавлювати грудну клітку). Округліть отриману цифру до найближчого парного числа.
  2. Визначення обхвату грудей. Встановіть стрічку так, щоб вона проходила по самих виступаючих точках, не перетискаючи тканини молочної залози. Дамам із невеликим бюстом достатньо встати рівно, зробити видих та записати отриману цифру. Великі груди насамперед вимагають надійної підтримки, тому їхнім власницям потрібно нахилитись під кутом 90° і в такому положенні робити виміри.
  3. Визначення розміру чашки. Найпоширеніший спосіб обчислення розміру чашки — відняти розмір під грудьми від обхвату грудей та знайти отримане значення в таблиці розмірів.

Тепер ви знаєте, як дізнатись розмір бюстгальтера, але пам’ятайте, що виробники з різних країн мають різні системи обчислення та позначення розмірів. Наприклад, європейський обхват під грудьми 70 відповідає американському 32, французькому 85, італійському 1 та австралійському 10. Китайська розмірна сітка не настільки розгалужена: виробники Піднебесної використовують позначення розміру чашки лише літерами. Тож не забувайте звірятися з розмірною сіткою вибраного бренду. На сайтах виробників, наприклад, https://sokolingerie.com/pages/size, ви завжди можете перевірити розмір за допомогою таблиць.

Обов'язково враховуйте форму грудей

При виборі бюстгальтера мрії варто не тільки знати, як дізнатися розмір ліфчика, а й не забувати про те, що навіть при однаковому розмірі одна й та сама модель виглядатиме на різних жінках по-різному. Тож потрібно розуміти, який тип бра добре сяде на ваші форми.

  • Груди круглої форми гарно виглядатимуть майже в усіх типах бюстгальтерів. Власницям маленького та середнього розміру підійдуть моделі корбей та балконет. Пишні форми добре підтримає ліф класичної форми з широкими бретелями або модель «Мінімайзер».
  • Тим, у кого конічні груди, раджу звернути увагу на бюстгальтери push-up, бандо та спортивні топи.
  • Дівчатам із маленьким бюстом дуже личать мереживні бралети https://sokolingerie.com/collections/lingerie-sets. Якщо є бажання візуально збільшити груди, вибирайте моделі push-up або м’які безшовні бюстгальтери.
  • При дуже великих розмірах грудей краще надавати перевагу бюстгальтерам із широкими міцними шлейками, які добре тримають вагу, не врізаються в плечі і не розтягуються. Щоб гарно тримати таку пишну красу, ліф повинен мати бічну підтримку, широкий пояс, а також 3-5 застібок заввишки, які забезпечать надійну фіксацію виробу на тілі та заберуть на себе більшу частину ваги бюста.

Тож навіть, якщо ви розумієте, як дізнатися розмір бюстгальтера, слід вибирати моделі відповідно до форми грудей, у яких вам буде максимально комфортно.

Важливі нюанси вибору бюстгальтера

На жаль, як би точно ви не виміряли свої параметри, краще приміряти бюстгальтер перед покупкою, враховуючи такі нюанси:

  1. Зверніть увагу на щільність прилягання чашки до грудей: вона не повинна ні здавлювати бюст, ані бути «порожньою». Глибина чашок має відповідати повноті грудей.
  2. Пояс ліфу має щільно прилягати до тіла, але не врізатися в нього, складки під пахвами та поперек грудей не припустимі. Дихання та рухи мають бути вільними, судини не здавлені.
  3. Зверніть увагу, щоб бюстгальтер не підіймався вгору на спині, а був розташований горизонтально. Якщо під застібкою проходить більше двох пальців, потрібно вибрати менший об’єм.

Вибираючи білизну для спорту, орієнтуйтесь насамперед на його підтримуючі властивості та зручність. Фітнес-леді найкраще підійдуть щільні та міцні бюстгальтери з гігроскопічної тканини.