Як вибрати купальник: підходимо до вибору орієнтуючись на свій тип фігури

Що б не пропонували дизайнери, які моделі не були б у моді, при виборі купальника перш за все варто орієнтуватися на свій тип фігури. А вже потім, знаючи всі нюанси, переглядати фото чи відвідувати офлайн-магазин. Дізнайтеся далі, як вибрати купальник по фігурі

Ексклюзивні трендові моделі для пляжного відпочинку та басейну вже чекають на вас у розділі Купальники

Як підібрати купальник по типу фігури “Пісковий годинник”

Гарне декольте, вузька талія, плаский живіт, округлі стегна — такий силует називають “пісковим годинником”, або літерою “Х”. Він пропорційний і водночас демонструє всі переваги жіночої зовнішності, тому вважається золотим стандартом серед фігур. 

Це означає, що, маючи таку статуру, вам навіть не потрібно замислюватися, як правильно підібрати купальник. До фігури типу “Х” пасують будь-які моделі:

  • класичні бікіні;
  • з геометричним принтом;
  • з мереживом;
  • закритий купальник. 

Водночас можна підкреслити ту частину тіла, до якої ви хочете привернути увагу. Наприклад, щоб зробити акцент на груди, вибирайте класичне декольте. А для посилення ефекту піскового годинника придбайте модель, де ліф і плавки мають принт або рюші. Але важливо не переборщити: навіть ідеальну фігуру легко зіпсувати неправильним акцентом. 

Статура типу “Х” зустрічається рідко. Зазвичай груди та стегна не пропорційні, може бути округлий животик або фігура позбавлена жіночих вигинів. 

Який купальник підійде для фігури “Груша”

Статура типу “Груша” (“трикутник”) — це вузька талія, плаский живіт, широкі стегна й маленький бюст і вузькі плечі. Силует ще нагадує літеру “А”. 

Як правильно вибрати купальник, якщо ваш тип фігури “Груша”? Основна рекомендація: підібрати верх так, щоб він візуально збільшував декольте, а плавки мають візуально зменшувати стегна. Ось кілька порад, як досягти такого ефекту:

  • Бюстьє має бути світлого кольору / з горизонтальними акцентами / виготовлений з блискучих чи текстурованих матеріалів — усе це дає додатковий об’єм.
  • Плавки мають бути темного кольору / з вертикальними акцентами / з матових чи однотонних тканин — таким чином можна візуально витягнути силует. 

Отже, власниці грушоподібної статури мають можливість влаштовувати будь-які експерименти у верхній частині купальника: вибирати блискітки, рюші, зав’язки, широкі бретелі. Тобто все, що допоможе підкреслити невеликі груди. 

А от стегна краще сховати під парео чи пляжну спідничку або візуально зменшити. Для цього завдання підійдуть обтислі плавки з високою посадкою, які відвертають увагу від стегон і підкреслюють талію. Приклад таких плавок дивіться в моделі купальника Maya Black. Ви можете придбати комплект або створити свій власний — ми надаємо можливість замовляти окремо топ і трусики. 

Також можна придбати високо вирізані бікіні чи суцільний купальник у стилі 80-х. Водночас плавки-шорти не рекомендовані, адже вони створюють сильний горизонтальний акцент на стегнах. 

Який купальник вибрати для статури “Перевернутий трикутник”

Такий силует можна назвати зворотним типом фігури “Груша”. Серед переваг — стрункі ноги, серед особливостей — широкі плечі й худі стегна. Правильно вибравши купальник, ви збалансуєте фігуру. Які рекомендації:

  • жодного акценту на верхню частину;
  • переносимо всю увагу на стегна, візуально розширивши їх;
  • плавки мають бути світлого відтінку / з яскравим принтом / виготовлені з блискучого матеріалу / з зав’язками / горизонтальними акцентами;
  • бюстьє з V-подібним вирізом візуально звужує плечі та дає продемонструвати зону декольте, відволікаючи від стегон. 

Купальник під тип фігури “Перевернутий трикутник” не має містити будь-які деталі у верхній частині. Ліф-бандо також протипоказаний, адже він створює дуже сильний горизонтальний акцент, візуально збільшуючи плечі. Ваш вибір для декольте — темні відтінки, відсутність рюшиків чи зав’язок, тонкі тканини. Придивіться до купальника Naomi Black. Топ на тонких бретелях з трикутними чашечками, а трусики з довгими зав’язками.  

Як підібрати купальник по фігурі “Яблуко”

Такий силует ще називають літерою “О”. Його особливість полягає в ефектній зоні декольте, проте загалом статура виглядає масивно, нерідко — з проблемною зоною живота. Основна порада при пошуку моделі: купальник має візуально витягувати фігуру. Цього можна досягти, наприклад, завдяки вертикальному акценту. Інші способи сховати проблемні місця й продемонструвати переваги:

  • створити ефект піскового годинника, візуально звузивши талію, допоможуть контрастні вставки — темні панелі збоку, світлі — у центрі;
  • привернути увагу до пишних грудей і водночас відвернути від нижньої частини тіла можна завдяки моделям з глибоким декольте;
  • проблемні стегна легко сховати під пляжну спідничку або парео. 

Який купальник купити для фігури “Яблуко”: суцільний чи роздільний? Обидва типи підійдуть, якщо правильно вибрати модель. Закритий купальник має бути з відкритою спиною та плечима, ідеально — зав’язуватися на шиї. Таки силует виглядатиме стрункішим. Серед суцільних моделей варто звернути увагу на купальник Diana Black з еластичного матеріалу та з відкритою спиною. 

Хибна думка, що жінкам з “яблучною” статурою не пасують роздільні купальники. Зверніть увагу на модель з темними плавками з завищеною талією. Таким чином вся увага буде прикута до вашої виграшної верхньої частини тіла, зокрема до декольте. 

Як підібрати купальники для фігури “Прямокутник”

Силует типу “Прямокутник” має майже однакові пропорції стегон, бюсту й талії. Ось як точніше можна його схарактеризувати:

  • стегна та плечі однакової ширини;
  • пласкі сідниці;
  • пряма, майже без вигинів талія;
  • зазвичай стрункі ноги.

Таку статуру ще називають хлопчачою. Її переваги: стрункість, гарні плечі, легкий підбір одягу. Проте недостатня округлість форм, які відповідають за жіночність і спокусливість, — ключовий недолік фігури. Тому головне завдання — відвернути увагу від широкої талії й додати вигинів. Як це зробити:

  • підкреслити талію, водночас візуально збільшивши об’єм стегон і грудей, щоб наблизити статуру до типу “Пісковий годинник”;
  • вибрати бюстьє та плавки з рюшами, горизонтальними акцентами (широкі бретелі, смужки);
  • для верхньої частини тіла підійде ліф-бандо. Приклад моделі з ліфом-бандо — Dana Nude

Які купальники рекомендовані для фігури “Прямокутник”:

  • з металізованої тканини, з блискітками чи паєтками — усе це додає об’єму;
  • з глибоким декольте, U-подібним вирізом;
  • з декоративним паском, діагональними малюнками чи вставками в зоні талії, які візуально звужують її;
  • з широкими плавками з завищеною талією, що додатково можуть бути декоровані об’ємними деталями: рюшами, зав’язками, спідничкою;
  • моделі, які завдяки малюнку, декору чи особливому крою створюють ілюзію вигинів тіла;
  • монокіні з вирізами по боках живота або смужкою, яка з’єднує верхню та нижню частину купальника. 

Ви можете вибрати спортивну, закриту чи роздільну модель. Головне — це дотримуватися рекомендацій, вказаних вище. Ідеальний, на нашу думку, варіант для статури “Прямокутник” — купальник Naomi Violet.  

Як підібрати розмір купальника

Коли ви знаєте свій тип фігури і на що звертати увагу, наступний крок — визначитися з параметрами тіла. Заходьте на сторінку з розмірною сіткою на сайті або звертайтеся до консультанта інтернет-магазину sokolingerie.com. Напишіть нам в онлайн-чат “Як вибрати розмір купальника?”, і ви отримаєте професійну допомогу з підбору білизни.