Домашній одяг - як вдома мати стильний вигляд?

Світ змінюється, а ми разом із ним. Тепер ми все більше часу проводимо вдома та за можливості працюємо віддалено. Разом із цим змінюються і наші звички. Вдома хочеться мати гарний вигляд, і застрибнути в спортивки вже не варіант. Тепер ідея квартирних штанів від Рейчел Грін із серіалу «Друзі» здається вже й не такою ексцентричною. Якщо ви знаходитеся у пошуку ідеального одягу для дому, ця стаття для вас. Давайте разом розберемось у питанні, як красиво одягатися вдома.

Затишний домашній одяг для жінок, яким він має бути

Щоб відповісти на це питання, підемо зворотнім шляхом. Розберемось у так званих «антитрендах» жіночого одягу для дому.

Відмовтеся від старого та деформованого одягу

Почнемо з того, що кожна річ має свій термін придатності, і одяг не є винятком із правил. Буває, що саме для домашнього гардеробу ми беремо речі, які вже зносилися. Ми соромимося його надягати на роботу чи навіть до магазину, проте чомусь вирішуємо, що для хатнього луку ці штанці саме враз. Проте ні, для гармонії з собою та естетики, обирайте одяг, що виглядає сучасно та як новий. Це можуть бути, як новенькі, так вживані речі, які все ще мають гарний вигляд. Старі ж футболки, розтягнуті на колінах штани та светри ще з університету ліпше здати на утилізацію.

Скажіть па-па спортивкам та речам для спортзалу

Звісно жіночий одяг для дому це про комфорт та рухливість. Проте не настільки, аби вдома розгулювати в речах, які створені перш за все для тренувань, бігу чи інших фізичних навантажень. Якщо ви бажаєте мати легкий та чудовий образ з акцентом на спортивний стиль, ліпше віддайте перевагу джогерам та оверсайз світшотам чи худі.

Забудьте про бабусині халати (і не лише про них)

Халати, як і спортивний одяг, теж мають своє призначення. Теплі та м’якенькі – халатики це одяг, у який потрібно закутуватися лише після ванної чи душу. Тонкі халати поєднуються зі спідньою білизною чи піжамою та підходять для перебування в домі після пробудження чи перед сном. З повсякденним домашнім одягом ці речі не мають жодного зв’язку. Тому, якщо ви маєте звичку ходити в домі у халаті зранку до ночі, варто її позбутися.

Яким має бути домашній одяг

Звісно, як потрібно одягатися вдома, вирішувати лише вам. Ми можемо надати лише загальні рекомендації щодо цього. А дотримуватися їх чи ні, рішення за вами.


Одяг для дому має бути зручним

Саме цю зручність хатнього одягу ми поставили на перше місце у списку. Адже між елегантністю та комфортом потрібно знаходити золоту середину. Такий одяг має виглядати охайно та разом і цим не тиснути, не обмежувати рухливість та не стовбурчитися під час того, як ви ходите по дому, сидите чи встаєте з дивану.

Домашні речі мають бути красивими

Все, що б ви не зробили, ви робите в першу чергу для себе. Тому для дому обирайте речі, які справді вам личать та імпонують. Ні, ми не говоримо, що потрібно ходити у вечірніх сукнях та підборах. Обирайте для дому щось звичне, елегантне і найголовніше охайне.


Обожнюєте закутуватися в теплий халат, – обирайте для дому в’язаний кардиган. Полюбляєте коротенькі сукні, – оберіть оверсайз светр з широкою в’язкою чи трикотажний топ із шортиками. Не можете уявити себе без спортивних штанів та футболки, – для вас є монохромні трикотажні, котонові чи льняні костюми.


Хатній гардероб має включати речі на різні випадки

У чому ходити вдома жінці під час віддаленої роботи? А що одягнути, якщо цілий день хочеться пролежати перед телевізором? Що найліпше підійде мамі у декретній відпустці, яка зранку до ночі доглядає за малям? На всі ці питання немає універсальної відповіді. Усе залежить від ваших звичок та справи, якою ви плануєте займатися. 


Обирайте речі для дому з розрахунку на повсякденний одяг, речі вихідного дня, одяг для прибирання оселі, домашній одяг для віддаленої роботи, речі для сімейних вечорів. Мамам, що доглядають за малюками, для буденних клопотів чудово підійдуть трикотажні та синтетичні вироби, що не обмежують свободу рухів, мають чудовий вигляд, легко перуться та залишаються як новенькі після багатьох циклів прання.

Одяг має бути сезонним

Взимку та влітку одного кольору може бути лише ялинка. Тому стильний домашній одяг для жінок має бути не лише красивим та зручним, але й відповідати порі року. Ми часто надягаємо одні і ті ж речі вдома влітку та взимку. Через це навіть самий охайний лук може виглядати як «капустина» з трьома светрами та носками поверх штанів чи навпаки, – як пляжний образ посеред зими. Тому маєчки, топи легкі сорочки залишайте на літо, а для прохолодної пори обирайте більш теплі речі.

Гармонійний домашній лук: обираємо сучасний одяг для дому

Ось стислий перелік різновидів одягу для дому, який гарно виглядає та зручно сидить:

  • Монохромні легінси, шорти, велосипедки;
  • Трикотажні костюми зі штанами, худі, лонгслівами та футболками;
  • Костюми із натуральних тканин зі штанами, сорочками чи кардиганами (льону, котону, атласу, жатки);
  • Трикотажні сукні та костюми зі спідницями;
  • Вільні оверсайз сукні (подовжені чи міді);
  • Оверсайз светри;
  • Синтетичні туніки, комбінезони;
  • Трикотажні штани різних фасонів.

Під час вибору відтінків ліпше віддавати перевагу пастельним кольорам та монохромним відтінкам. Уникайте яскравих принтів та незручного крою.


Також радимо категоризувати обраний домашній одяг:

  • Одяг для сну. Це піжами зі штанами та шортами, мереживні та котонові нічні сорочки. Такі речі мають вільно сидіти на тілі, не стискати та добре дихати.
  • Одяг для хатніх справ. Тут йдеться про прибирання, готування та інші побутові заняття. Для них обирайте еластичні речі зручного крою, що добре дихають та відповідають сезону. Це можуть бути легінси чи шорти у поєднанні з футболкою чи сорочкою, трикотажні костюми з рукавом ¾, або коротким рукавом та худі з джогерами.
  • Одяг для домашнього відпочинку та віддаленої роботи. Тут лише справа смаку та особистих уподобань, але для відпочинку та роботи радимо обирати елегантний домашній одяг для жінок. Це можуть бути різноманітні трикотажні костюми, костюми із льону, котону, атласу, велюру зі штанами та подовженими сорочками чи вільні сукні.
  • Одяг після ванни та душу. Наприклад, легкі атласні та шовкові халатики різної довжини чудово доповнять елегантний домашній гардероб. Почувайтеся чарівно у будь-яких луках протягом дня.

Сподіваємось наша стаття стала корисною для вас. Обирайте зручний та красивий домашній одяг і нехай ваші домашні будні будуть чудовими.