Жіноча портупея: як носити цей стильний предмет гардеробу?

Жіноча портупея – це дещо особливе. Це сукупність тоненьких ремінців із натуральної шкіри чи екошкіри з розмаїттям резиночок та кілець. Портупея надягається поверх нижньої білизни (і не тільки) та створює своєрідний корсет із ремінців навколо корпусу тіла.

Ще якісь років 15 тому цей предмет гардеробу вважали лише додатковим аксесуаром еротичних вбрань та білизни. Сьогодні ж портупея чудово доповнює спокусливі луки зі спідньою білизною та гармонує з кежуал образами у різних стилях.

Якщо ж звернутися до історії, то насправді портупея була створена зовсім не для жіночого гардеробу. Ще у 18 сторіччі, а то і раніше, портупеї використовували як ремінь для військових, на якому фіксували зброю.

Проте вже у другій половині 20 сторіччя дизайнери переглянули роль портупеї та надали їй нове життя. Спочатку в напрямі еротичної білизни, потім в концертних образах світових зірок. Згодом світ не зчувся, як портупея почала доповнювати кежуал-луки жінок по всьому світу.

Що таке сучасна жіноча портупея і для чого потрібна

Це різноманітні комбінації з’єднаних між собою ременців. А найголовніша задача, яку виконує сучасна жіноча портупея – це створення акцентів в образі. Будь це витончена мереживна нижня білизна чи консервативна блузка чи сорочка, – одягніть портупею зверху, і лук стане в рази помітнішим та неповторним. Такий аксесуар стане у пригоді у будь-якому гардеробі та чудово підійде для комбінування зі спідньою білизною, бралетами, боді, а також літним, весняним і осіннім одягом.


Види портупей

  • За різновидом матеріалу: шкіряні та з екошкіри. Дуже рідко зустрічаються портупеї із тканини, через те, що цей аксесуар належить до ременів. І важливо, щоб він служив довго, не затирався та не псувався.
  • По типу конструкції верху: аксесуари, що моделюють груди та моделі без ремінців навколо чашечок;
  • Загальна конструкція: класичний дизайн на верхню частину тіла та подовжені моделі на все тіло;
  • Фурнітура: у срібному та золотому кольорі.
  • Розмір: існують універсальні моделі з ремінцями, що регулюються, та аксесуари, що враховують розмір чашечки.
  • Колір: найрозповсюдженіший колір цього аксесуару – універсальний чорний. Хоча серед різновидів моделі зустрічаються портупеї у білому, червоному, жовтому кольорах, проте це буває набагато рідше, ніж у класичному темному кольорі.

З чим носити портупею жіночу

Ви одягаєте портупею і одразу звичний образ перетворюється в спокусливий лук чи навіть в образ рок-зірки. Здатність цього аксесуару перетворювати навіть звичайний одяг у дещо неповторне була оцінена багатьма дівчатами.


З чим можна комбінувати портупею:

  • Спідня білизна. З ремінцями навколо тіла навіть найніжніший комплект білизни перетворюється у дещо спокусливе та еротичне. Тож обирайте класичні чи подовжені портупеї та експерементуйте зі своїми образами.
  • Класичні сорочки. Білі, чорні, кольорові – не важливо. Головне грати на контрастах, бо класика у поєднанні зі шкіряними ремінцями виглядає дуже ефектно. Не роздумуйте та одягайте аксесуар із сорочками, адже навіщо ще потрібна портупея жіноча, як не для створення вау-образів. До речі тут не існує обмежень: портупею можна поєднувати як із сорочками та штанами і спідницями, а також із подовженими сорочками-сукнями. Виглядає неповторно у будь-якому варіанті.
  • Закриті топи. Портупея добре виглядає і в літніх образах. Поєднуйте закриті топи в однотонних відтінках зі шкіряними шортами та спідницями і звісно портупеєю. Головне не перестарайтеся з міні-довжиною, інакше образ може виглядати не стильно, а вульгарно.
  • Гольфи та базові подовжені сукні-олівець з комірцем під горло чи шию. Осінні образи з портупеєю теж чудово поєднуються з водолазками та сукнями по фігурі. Найліпше обирати монохромні кольори суконь чи гольфів, щоб образ не був перенасичений фактурами та відтінками. Такі луки варто доповнити капелюхом, шкіряними штанами (якщо ви надягаєте портупею на гольф).
  • Повітряні спіднички та сукні. Адже, як ми говорили раніше, портупея – це про контрасти. Тож велкам.

З чим не варто носити жіночу портупею

У створенні луків із портупеєю важливо не перестаратися. У повсякденних образах портупея любить монохромність, мінімум додаткових аксесуарів та фактур. Принтів на одязі теж варто уникати.

Ще декілька речей, з якими не варто поєднувати портупею у повсякденних луках:

  • Міні- спідниці та шорти. Якщо ви не збираєтеся на комік кон чи тематичну вечірку, ліпше не гратися з ультракороткими речами у поєднанні з цим аксесуаром.
  • Одяг з великим декольте. Портупея це вже про виклики, бунтарський дух та спокусливість, не варто перетягувати акценти.
  • Оверсайз костюми та оверсайз одяг. Якщо ви обрали оверсайз, дайте йому виконувати свою роботу. У поєднанні з портупеєю це не завжди виглядає добре, бо одяг стискається.
  • Офісні костюми. Гра на контрастах – це добре, проте не завжди вдало. Офісні жіночі костюми по фігурі у поєднанні з портупеєю можуть виглядати недоречно. Тому тут ліпше сім разів подумати і один раз застібнути ремінець.
Сподіваємось наші поради допоможуть вам розібратися, навіщо потрібна жіноча портупея, з чим її носити та як використати для власних образів. Обирайте, замовляйте та додайте трішки буремного духу у свої повсякденні луки.