Якщо улюблений бюстгальтер став великим: як зменшити ліфчик?

Чи знайома вам така ситуація: фасон чудовий, матеріал супер, але з часом бюстгальтер почав сидіти не так, як треба? Наприклад, застібнутий найщільніше він все одно кружляє навколо тіла, неначе супутник Юпітера навколо планети. Або ж у якийсь момент груди почали тонути в чашечці, а ви ніби й не худнули. Чи все було добре під час примірки, але щойно ви одягнули ліф і вийшли з дому, бретельки почали постійно падати з плечей навіть на самій короткій фіксації. 

Якщо ви впізнали себе, ця стаття точно для вас. Адже далі ми розповімо, як зменшити ліфчик, аби він знову став зручним та добре сидів.

Па-па, об’єми: чому бюстгальтер доводиться зменшувати?

Перш за все розберемо причини, чому так стається, що улюблений ліф стає завеликим, хоча раніше, здавалося, все було чудово.

  • Бюстгальтер підібраний неправильно. Є кілька правил, як має вірно сидіти ліфчик під час примірки. З ними можна ознайомитися тут. Тож якщо, наприклад, під час приміряння ви обрали зручний ліф, що добре сидить та застібнутий не на крайній гачок справа, а на крайній зліва (у найменшому об’ємі), не дивуйтеся, що з часом бюстгальтер стане завеликим, а гачків, щоб застібнути його більш щільно, більше немає.
  • Бюстгальтер розтягнувся з часом. На це може бути декілька причин, як тривала експлуатація (білизна вона на жаль не вічна), так і невірний режим прання/сушки, що призвели до деформації тканини чи каркасу. Та це теж можна виправити, а як це зробити розповімо далі.
  • Ви все ж таки схудли. Зменшення об’ємів тіла також призводить до того, що ліф стає великим. Наприклад, ви скидаєте пару кілограм перед літнім сезоном, і вуаля – білизна стає не за розміром. Як звузити бюстгальтер, якщо він великий через втрачені об’єми, про це теж розповімо декілька лайфхаків.

Як зменшити ліфчик в обхваті: лайфхаки від кравчині Sokolingrie

Лайфхак 1. Вкоротіть пояс ліфу

Проте спершу радимо сім разів відміряти та лише потім підшивати чи відрізати та вшивати пояс. Для цього надягніть бюстгальтер та не застібайте його на гачки. Потягніть та стисніть краї поясу так, щоб він сидів щільно. Зафіксуйте пояс у такому положенні шпилькою та проведіть так деякий час, щоб зрозуміти чи справді таке прилягання поясу для вас є зручним. Та перш ніж як звузити бюстгальтер, зробіть позначки на ліфі за допомогою мила чи крейди, щоб зафіксувати зручну довжину поясу. Після цього пояс можна вкоротити двома способами.

Спосіб перший: відрізати застібки з двох сторін, зменшити довжину поясу та пришити застібки знову на вкорочений пояс. Спосіб 2: нічого не відрізати, а підшити пояс зі сторони застібок чи чашечок.

Лайфхак 2. Використовуйте аксесуари-зменшувачі

Це компактні аксесуари, що нагадують з’ємну застібку з гачками. Вони фіксують ззаду на поясі бюстгальтера та дозволяють фіксувати пояс більш щільно без вшивання тканини. Найчастіше такі аксесуари виробляються у класичних кольорах: білий, чорний, беж, червоний. Тому якщо ваша білизна іншого кольору, візуально зменшувач буде виділятися на фоні білизни. Тож вам не залишиться іншого варіанту, ніж як перешити ліфчик у поясі, скориставшись лайфхаком №1.

Як зменшити чашки бюстгальтера

Найчастіше зменшення довжини поясу ліфчика вирішує проблему і з чашками, бо білизна починає сидіти більш щільно та підтримувати груди. Проте якщо цього не сталося, маємо невеличкий лайфхак, як самостійно зменшити чашку ліфа.


Лайфхак 3. Перешийте лямки

Для цього необхідно перешити лямки бюстгальтера зі сторони чашечок. Спочатку лямки відшиваються від чашок, зміщуються ближче до центру, а потім пришиваються знову. Зайва частинка чашки за лямкою плавно відрізається та підшивається.

Ось такі прості кроки допоможуть вам зменшити ліфчик до потрібних об’ємів. Звісно, за необхідністю ви можете звернутися за допомогою до знайомої кравчині, піти в ательє або ж придбати новий комплект жіночої білизни. Щоб ви не обрали, найважливіше – це ваш комфорт, не забувайте про це.